Peking Express 2012 ( Zuid-Korea & Fillipijnen)

w615.ccff7_r16-9_fdfb0fd5370a2e396df933ee52a0a7ee

In Peking Express 2012 reizen 7 duo’s in maar liefst 9 verschillende etappes dwars door Zuid Korea en de Filipijnen met een budget van slechts 1 euro per dag , per persoon. Ze zijn volledig op zichzelf aangewezen om vervoer en slaapplaatsen te regelen. (Hun euro/dag mogen ze hiervoor niet gebruiken).

Elke etappe loopt over 2 à 3 dagen en kent aan de basis een gelijkwaardig verloop: De koppels moeten zo snel mogelijk liften van A naar B en aan het eind van elke etappe is er een officiële rangschikking, waarbij 2 plaatsen héél belangrijk zijn: de eerste én de laatste.

Wie aan het eind van elke etappe als eerste bij Sol incheckt, wint een amulet ter waarde van 10.000 euro. Deze amulet is in eerste instantie symbolisch en kan enkel maar verzilverd worden indien het koppel de finale haalt én ook wint.

In totaal zijn er in Peking Express 10 amuletten te verdienen: 1 in elke reguliere etappe 1 tot en met 7 + 3 amuletten in de halve finale (etappe 8).

Door het principe van de overdracht (een duo dat een amulet won en de race moet verlaten, moet haar amulet(ten) doorgeven aan een ander duo dat nog steeds in de race is), komen alle 10 amuletten uiteindelijk ook in handen van beide finale-duo’s. Dat kan, afhankelijk van het etappe-verloop uiteraard in een heel uiteenlopende verhouding zijn. De winnaars nemen in totaal een geldbedrag mee naar huis dat gelijkstaat aan hun aantal amuletten x 10.000 euro. In totaal is er door de winnaars van Peking Express dus maximaal een prijzenpot van 100.000 euro te verdienen…

Het duo dat aan het eind van een etappe als laatste incheckt, moet de race verlaten, tenzij ze gered worden door de eerder genoemde zwarte envelop.

Elke etappe moeten de duo’s op hun route ook langs een plaats waar een immuniteits-proef wordt georganiseerd. Wie deze proef wint, is immuun voor de rest van de etappe en mag sowieso verschijnen aan de start van de volgende etappe, ongeacht zijn resultaat bij de rangschikking. Niet alle duo’s in de race spelen de proef. Enkel de eerste 2, 3 of 4 duo’s (afhankelijk van de proef en de omstandigheden) die zich bij Sol melden op de plaats van de proef, mogen die proef spelen en meedingen naar de immuniteit.

De rode vlag is een eenmalig spel-element dat soms in een etappe kan worden geïntroduceerd. Het duo dat de rode vlag krijgt toegewezen, mag de rest van de etappe andere koppels afvlaggen zodra ze dat koppel spotten. Een ‘afgevlagd koppel’ mag tijdelijk niet verder racen en moeten een vooraf bepaalde straftijd uitzitten. De rode vlag is een prima strategisch wapen om je positie in de race te verbeteren…

Tagged as .

Leave a Reply

required